Tehnopol võitis maailma teadusparkide Inspireeriva Lahenduse auhinna

Copy
Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Teaduspark Tehnopol võitis maailma teadusparkide Inspireeriva Lahenduse (IASP) auhinna, mille eesmärk on tõsta esile maailma teadusparkide ja innovatsioonipiirkondade parimaid projekte. 

Sel aastal laekus võistlusele 37 erinevat programmi kogu maailmast, millest ekspertkomitee valis välja kümme parimat. Nende hulgast valisid liikmesriikide esindajad kolm võitjat, kes kuulutati välja Prantsusmaal Nantes´is toimunud IASP-i maailmakonverentsil.

«Teaduspark Tehnopol saavutas teise koha lahendusega «Level11 - innovatsiooni uus tase», mis ühendab edumeelseid Eesti ettevõtteid Eesti idufirmadega, et julgustada ühiseid innovatsioonialgatusi. Kaasatud oli 80 korporatsiooni ja 70 idufirmat, mille tulemuseks olid innovatsiooniüritused, 1:1 kohtumised, innovatsiooniauditid, ettevõtete külastused ja innovatsioonijuhtide klubi. Projekti tulemusena võib esile tõsta kaheksa edulugu koostööst teadus- ja arendustegevuses ning tootearenduses,» selgitas Tehnopoli innovatsioonijuht Kadi Villers.

Tema sõnul aitas projekt tuua suurkorporatsioone ja idufirmasid üksteisele lähemale, et näha takistuste asemel koostöövõimalusi. «Projekti käigus vaatasid suurettevõtted uuesti läbi oma protsessid ja reeglid, et olla koostööle rohkem avatud. Samas õppisid idufirmad tundma suurettevõtete probleeme, et pakkuda nende lahendamiseks uusi efektiivseid  võimalusi,» täpsustas Villers.

IASP-i tegevjuhi Ebba Lundi sõnul on Level11 idufirmade ja ettevõtete ühendamiseks suurepärane idee. «Programmi keskmes on see, mida teevad teaduspargid ja innovatsioonipiirkonnad kogu maailmas - aidates kohalikul innovatsiooniökosüsteemil õitseda,» selgitas Lund.

IASP on ülemaailmne teadusparkide ja innovatsioonipiirkondade võrgustik, mis asutati 1984. aastal. Omades liikmeid 74 riigis, ühendab IASP teaduse, tehnoloogia ja teadusparkide ning muude innovatsioonivaldkondade spetsialiste kogu maailmast ja pakub teenuseid, mis aitavad liikmetel kasvada ja muutuda efektiivsemaks. pakuvad edendada liikmete kasvu ja tõhusust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles