Uuring: nutiseadmete liigne kasutamine süvendab depressiooni ja üksildust

teadus.postimees.ee
Copy
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: Josep M Suria / PantherMedia / Josep M Suria

Noor põlvkond on järjest enam nutitelefonides ning nutisõltuvus viitab kõrgenenud ohule, et kujuneb välja depressioon ja üksildus, selgub värskest Arizona Ülikooli uuringust, vahendab ERR Novaator.  

Lisaks Arizona Ülikooli teadlaste uuringule viitab nutisõltuvuse ning depressiooni ja üksilduse seostele üha rohkem uuringuid [1234], kuid seni ei ole olnud päris selge, kumb tuleb enne kas kalduvus depressioonile või liigne sõltuvus oma nutitelefonist. 

Tallinna Lastehaigla psühhiaatriakliiniku juhataja Anne Kleinberg kinnitab samuti, et seda seost on teadlased näidanud, et nutiseadmete liigkasutus põhjustab depressiooni, ärevushäireid ning soodustab madala enesehinnangu kujunemist.

«Peamine sõnum on, et nutitelefonisõltuvus ennustab otseselt hilisemate depressiivsete sümptomite ilmnemist,» selgitas uuringu juhtivautor dotsent Matthew Lapierre'i. Probleem tekib sellest, et inimesed kasutavad telefoni nii palju, et see muutub nende lahutamatuks osaks ning tekitab ärevust, kui peavad olema telefonita.

Loe lähemalt ERR Novaatorist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles