Vabatahtlikud korjavad Rakvere tänavatelt regulaarselt prügi (2)

Katrin Uuspõld
Copy
Pühapäevase plogging'u tulemus Rakveres – kolm inimest korjasid pooleteise tunniga linna tänavatelt ära kolm kotti prügi ja kolmveerand kelku.
Pühapäevase plogging'u tulemus Rakveres – kolm inimest korjasid pooleteise tunniga linna tänavatelt ära kolm kotti prügi ja kolmveerand kelku. Foto: Marika Kundla

Plogging'u ehk jooksutiiru ajal prügi korjamisega tegeldakse ka Rakveres jätkuvalt. "Tõsi, me küll ei jookse, rohkem käime ja kummardame," märkis Rakvere plogging'u-grupi eestvedaja Marika Kundla.

Üle aasta koos käinud tuumik on otsustanud praegu teha prügikorjamiskäike üle pühapäeva, algusega kell 11. Alguspunkt valitakse iga kord erinev ning sellest antakse teada Facebooki grupis "Plogging Rakvere", kus on hetkel 79 liiget.

Tänasel plogging'u-tiirul osales kolm inimest ja saagiks oli kolm kotti prügi ehk umbes 200 liitrit prahti, millest enamiku moodustasid maha visatud pakendid. "200 liitrit prügi on nüüd linnas ikkagi vähem ning endal hea tunne, et oled midagi saanud teha," märkis Marika Kundla. "Tegelikult on nii, et kui igaühel on üks kott, kuhu prügi korjata, siis tiiru lõpuks see ka alati täis saab. Mida rohkem inimesi prügi korjab, seda rohkem seda linnaruumist ära saame."

Vabatahtlikud plogging'u harrastajad teevad Rakveres paari tunniga kahe-kolme kilomeetri pikkuse tiiru. "Murekoht on tühjad krundid, kuhu hakatakse prügi tassima ja kus mingid seltskonnad kipuvad kokku saama ning pakendeid ja muud rämpsu maha jätma. Ka kaupluste ümbrused on alati paksult prügi täis," rääkis Marika Kundla oma tähelepanekutest.

Vabatahtlikele plogging'ust osavõtjatele on Rakvere linn andnud prügikotid ja korraldab ka nende äravedu jäätmekeskusesse. "Tean, et Rakveres on veel inimesi, kes oma jalutuskäike tehes ka prügi üles korjavad, meie plogging'u-grupp on lihtsalt võimalus teha seda üheskoos. Ja kindlasti peab olema huumorimeelt, nalja saab kindlasti, sest leitava prügi hulgas on ikka igasuguseid asju," lisas Kundla.

Järgmine Rakvere plogging'u-grupi kokkusaamine on ülejärgmisel pühapäeval, 27. oktoobril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles