Paikre tegevjuht ja arendusjuht võeti vahi alla

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Paikre juhataja Kristo Rossman.
Paikre juhataja Kristo Rossman. Foto: Ants Liigus

Eile esitas prokuratuur kohtule taotluse omastamises kahtlustatava Paikre juhataja Kristo Rossmani ja prügiettevõtte arendusjuhi Ott Suti vahistamiseks.

„Seni kogutud tõendid annavad aluse põhjendatud kuriteokahtluseks. Välistamaks võimalust, et kahtlustatavad jätkaksid kuritegudega, näiteks tõendite kõrvaldamise või tunnistajate mõjutamisega, taotles prokuratuur kohtult kahe kahtlustatava vahistamist,“ ütles prokurör Küllike Kask. Eile rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ja võttis mõlemad mehed kuuks vahi alla. Kolmas kahtlustatav vabastati pärast esmaseid menetlustoiminguid.

Üleeile otsis keskkriminaalpolitsei läbi prügifirma Paikre ja osaühingu Koguja kasutuses olevad kontoriruumid. Läbiotsimiste käigus otsiti tõendeid, mis võimaldaksid kinnitada või ümber lükata kahtlust, et Paikre juhataja ja arendusjuht ning osaühingu Koguja juhataja on omastanud suures koguses linnale kuuluva prügiettevõtte vara. Läbiotsimiste järel esitati kolmele mehele kahtlustus suures ulatuses omastamises grupiviisiliselt. Samuti kahtlustatakse omastamises üht juriidilist isikut, osaühingut Koguja. Paikre arendusjuhti kahtlustatakse veel altkäemaksu võtmises.

„Kohaliku omavalitsuse ja selle ettevõtete raha on mõeldud avaliku elu paremaks muutmiseks. Avalikus sektoris töötavad inimesed ei tohi otsuse tegemisel lähtuda erahuvist, sest see vähendab ausat konkurentsi ja parima teenuse saamise võimalikkust. Korruptsioonijuhtumi korral on kahju saajad alati elanikud ja kannatavad ka oma tööd ausalt tegevad kolleegid. Soovitame omavalitsustel tõhustada ettevõtete majandustegevuse kontrolli, et ebaseaduslikku tegevust ennetada ja ära hoida,“ rääkis keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler.

Kriminaalmenetluse huvides ei ole võimalik kahtlustuste sisu täpsemalt avada.

Kriminaalasja eeluurib keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles