Sündis Baltimaade suurim kindlustaja

BNS
Copy
Avarii. Tallinna-Tartu maantee. Nurme.
Avarii. Tallinna-Tartu maantee. Nurme. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Austria reisi- ja kindlustusmaaklerettevõte Greco grupp, millele kuulub ka Iizi Kindlustusmaakler AS, omandab 80-protsendilise osaluse Leedu suuruselt teises kindlustusmaakleris UADBB Sagauta.

Ettevõtte teatel kasvab Greco grupp Baltimaade suurimaks riskijuhtimis- ja kindlustuskonsultandiks.

«Sagauta omandamine tugevdab veelgi meie positsiooni Baltikumi turul. Tänu Iizi omandamisele Eestis ja Lätis eelmisel aastal saab meist Baltimaade suurim riskijuhtimis- ja kindlustuskonsultant,» ütles Greco grupi juhatuse liige ja Baltikumi juht Georg Winter.

Austria kindlustusmaakler Greco on Leedus tegutsenud alates 2008. aastast Vilniuses asuva esinduskontoriga. Üle Leedu viies asukohas esindatud Sagauta ühineb Grecoga ja jätkab tegutsemist Greco Sagauta nime all.

Ettevõtte asutajad ja praegused omanikud jätkavad ettevõttes ning ülejäänud osalus ettevõttes jääb neile.

Iizi Kindlustusmaakler AS ja Greco Baltic Holding AS juhatuse esimehe Igor Fedotovi sõnul annab tehing võimaluse viia kogu Baltikumis ellu juba Eestis ja osaliselt ka Lätis edukalt toimivat strateegiat pakkumaks kindlustuslahendusi ja -teenuseid lisaks äriklientidele ka partneritele ja internetipõhiselt jaeklientidele.

Greco pakub riskijuhtimis- ja kindlustuslahendusi Kesk-, Ida- ja Kagu-Euroopas ning omandas mullu Iizi grupi. Greco grupp on perefirma, millest ligi 87 protsenti kuulub Neubrandi perekonnale. Ettevõtte peakontor asub Viinis ning 16 riigis töötab 960 inimest.

Iizi Kindlustusmaakler AS tegutseb aastast 2000 ja selle turuosa on Eestis 31 protsenti. Aastas teenindatakse üle 150 000 erakliendi ja ligi 25 000 äriklienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles