Postimees Strasbourgis: Von der Leyen sai loa tüürida eri suundades kiskuvat ELi (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
«Meil ei ole hetkegi raisata. Mida kiiremini Euroopa liigub, seda suurem eelis meie kodanikele, konkurentsivõimele ja jõukusele,» teatas Euroopa Komisjoni uus president Ursula von der Leyen eile Euroopa Parlamendi ees. 
«Meil ei ole hetkegi raisata. Mida kiiremini Euroopa liigub, seda suurem eelis meie kodanikele, konkurentsivõimele ja jõukusele,» teatas Euroopa Komisjoni uus president Ursula von der Leyen eile Euroopa Parlamendi ees. Foto: Zhang Cheng/imago Images/xinhua/Scanpix

Europarlamendi roheliste juht Ska Keller ütleb, et kliimamuutustega on seis nii hull, et paljalt nendega võitlemisest rääkivatest pealkirjadest enam ei piisa.

Hispaania paremradikaalsesse Voxi parteisse kuuluv Hermann Tertsch teatab aga samal debatil, et tegelikult pole kliimamuutused teaduslikult üldse ära tõestatud.

Mõned riigid, nagu Holland, on praktikas alustanud sellest, et üritavad heitgaase vähendada, alandades seni kehtinud piirkiiruse130 kilomeetrit tunnis 100-le. Nii konkreetne panus kliimamuutuste vastu võitlemisse ei meeldi sugugi kõigile riigis võimul olevate liberaalide valijatele.

Vaesemad ja uuemad ELi liikmed vihjavad, et võivad süsinikuneutraalsuse eesmärke täita küll, aga juhul, kui jõukamad maad selle ülemineku kulud ühenduse eelarve kaudu hüvitavad. Viimased omakorda ei taha sissemakseid ELi suurendada.

See on EL, mille Euroopa Komisjoni presidendina edasi tüürimiseks Ursula von der Leyen eile Strasbourgis europarlamendilt loa sai.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles