Teadusagentuur hakkab koostama ülevaadet olemasolevatest ja vajalikest COVID-19 uuringutest (1)

BNS
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Teadusagentuur teatas, et on asunud koondama infot COVID-19 ja eriolukorraga seotud juba tehtud või tehtavate uuringute ja võimalike uute strateegiliselt oluliste uuringuteemade kohta.

Selleks on koostatud spetsiaalsed vormid. Uuringuvajaduse vormi abil koondatakse infot ministeeriumidelt ja valitsusasutustelt. Uuringukirjelduse või uuringuettepaneku vormi abil koondatakse infot teadusasutustelt ja teadlastelt.

Koondatud info võimaldab riiklikul tasandil saada vajaliku koondpildi riigi jaoks aktuaalsetest uuringuteemadest ning teadlaste ja teadus- ja arendusasutuste valmidusest nende uurimiseks, samuti eri teadusvaldkondades juba tehtud ja käimasolevatest uuringutest. Seejärel otsib teadusagentuur koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga rahastusvõimalusi kiireloomuliste vajalike uute uuringute käivitamiseks ning vaatab üle rahastusinstrumendid ja rahastusvõimalused pikemas perspektiivis uurimist vajavatele teemadele.

Eesti Teadusagentuuri kodulehel olevate vormide kaudu on tagasiside oodatud 14. aprilliks. Teaduse olulisus ja panus ühiskonna probleemide lahendamisse on harva nii selge ja aktuaalne kui praegu ning kõik ettepanekud on väga oodatud ja vajalikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles