Glasgow kliimakohtumine jääb ära, konverentsiala muudetakse ajutiseks haiglaks (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Glasgow ürituste keskus, mis täitub nüüd kliimakõneluste asemel koroonapatsientidega.
Glasgow ürituste keskus, mis täitub nüüd kliimakõneluste asemel koroonapatsientidega. Foto: Andrew Milligan/PA/Scanpix

Novembris Glasgows toimuma pidanud kliimakonverents COP26 lükatakse maailma halvanud kriisi tõttu edasi 2021 suvele, teatasid Ühendkuningriigi ja ÜRO esindajad pärast videokohtumist.

Kliimakõnelustelt loodeti otsuseid mitmetes globaalse kliimapoliitika valuküsimustes, mis jäid vastusega 2019 detsembris Madridis toimunud tippkohtumisel. Hinnanguliselt oleks konverentsil pidanud osalema 30 000 inimest, nende seas maailma riigijuhid, tippametnikud ja –teadlased, kirjutab BBC.

Selline kogunemine ei ole praegustes oludes mõistagi mõeldav. Glasgow Scottish Events Campuse nimeline konverentsikeskus läheb nüüd hoopis kasutusse ajutise haiglana.

Kliimakõnelustelt loodeti olulist edusammu kliimamuutuste haldamises, muu hulgas ka riikide tegevusplaanide ambitsioonikuse tõstmist.

«COP26 edasi lükkamine on õige otsus – rahvatervis ja turvalisus peavad olema praegu esikohal,» ütles ka üks Pariisi leppe arhitektidest Laurence Tubiana. «Kriis on näidanud, et rahvusvaheline ja solidaarsus on globaalse heaolu ja rahu hoidmiseks elutähtsad. Tuleval aastal toimuv COP26 võiks saada globaalse taastunud koostöö keskpunktiks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles