Teaduspoliitika komisjon sai uue juhi ja aseesimehe (2)

Postimees
Copy
Teaduspoliitika komisjon sai uue juhi ja aseesimehe.
Teaduspoliitika komisjon sai uue juhi ja aseesimehe. Foto: Erakogu

Valitsus kiitis heaks teaduspoliitika komisjoni koosseisu järgmiseks kolmeks aastaks, mida juhib haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Komisjoni aseesimeheks on haridus- ja teadusministeeriumi kõrghariduse- ja teaduse asekantsler Indrek Reimand.

Teaduspoliitika komisjonis on esindatud ministeeriumid, riigikantselei, olulised teadus ja innovatsioonivaldkonna rakendusasutused, teadlaste ning teadusasutuste esindusorganisatsioonid, suuremad ülikoolid, ministeeriumide teadusnõunikud ja erialaliidud. Komisjoni liikmeteks kinnitati: Ülle Jaakma; Jüri Jõema; Andre Veskioja; Jaanus Karv; Henry Kattago; Andres Koppel; Innar Liiv; Viljar Lubi; Ülo Niinemets; Peeter Raudsepp; Erle Rikmann; Marek Tamm; Aivar Usk; Urmas Varblane; Kristjan Vassil; Renno Veinthal ja Mart Kalm.

Komisjon nõustab haridus- ja teadusministrit teadus- ja arendusnõukogule arutamiseks esitatavate teemade ettevalmistamisel ning nõukogult antud ülesannete täitmisel.

Lisaks teeb komisjon ettepanekuid Eesti teaduspoliitika kujundamiseks; teadus- ja arendusasutuste finantseerimise põhimõtete ja strateegia kujundamiseks; koostöös innovatsioonipoliitika komisjoniga antakse nõu Eesti teadus- ja arendustegevuse strateegiliste arengukavade kohta ja täidetakse muid ülesandeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles