Hongkongis kinnitatud esimene Covid-19 kordusnakatumine tekitab küsimusi (8)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

33-aastane Hongkongi mees on esimene inimene, kellel on kinnitatud kahekordne koroonaviirusega nakatumine, teatas Hongkongi ülikool.

Korduvnakatumisest kui ühest võimalikust koroonaviiruse lisaohust on räägitud juba pandeemia algusest saadik, kuid seni on kõik teated sellistest juhtudest olnud usaldusväärselt kinnitamata. Tihtipeale on tegu vaid anekdootlike kirjeldustega ning tihtipeale on teadlased kahtlustanud puudulikku testimist, kirjutab New Scientist.

Nüüd aga teatasid Hong Kongi teadlased 33-aastasest ja muidu hea tervise juures mehest, kes põdes haiguse korra juba märtsi lõpus läbi, kuid on nüüd uuesti haigestunud. Ka selle juhtumi puhul ei ole infot veel teadusajakirjas avaldatud ja avalikkuse ette on jõudnud vaid osa kogu infost, kuid uuringu taga on usaldusväärne uurimisrühm ning seni avaldatud info tundub usutav.

Nagu teatasid teadlased pressiteates, olid patsiendi sümptomid märtsis tagasihoidlikud ning aja möödudes mees paranes. Augustis, pärast reisi Hispaaniasse, näitas test aga uut haigestumist.

Saadud viiruse genoomide võrdlusest selgus, et tegu oli erinevate viiruse tüvedega, mis pärinevad küll ühisest hiljutisest vanemast, kuid on jõudnud juba geneetiliselt muunduda. Kokku erinesid viiruste genoomid 24 nukleotiidi ehk nn DNA tähe võrra.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles