Bolt tahab muuta oma tõukerattad aasta lõpuks kliimapositiivseks (2)

Aleksandr Bregin
, Tehnikaportaali toimetaja
Copy
Bolti tõukerattad on saadaval ka Rootsi pealinnas.
Bolti tõukerattad on saadaval ka Rootsi pealinnas. Foto: Lilli Tölp

Bolt avaldas täna lubaduse, et kogu ettevõtte tõukerattaäri on selle aasta lõpuks kliimapositiivne. See tähendab, et atmosfäärist eraldatakse rohkem süsinikku, kui tõukerataste tootmine ja hooldamine seda toodab.

Selleks, et tõukerattad kliimapositiivseks ehk süsiniknegatiivseks muuta, plaanib Bolt toetada erinevaid süsinikuheiteid tasakaalustavaid projekte, näiteks metsa istutamist ja taastuvenergia tootmist. Lisaks sellele lubab Bolt panustada tõukerataste jätkusuutlikusse arengusse – vähendada tekkivaid jäätmeid ning toetada efektiivset tõukerataste rendisüsteemi.

Lisaks tõukeratta riistvarale lubab Bolt jätkusuutlikult üles ehitada ka tõukerataste tarneahelad ja hooldusprotsessid. Selleks kasutatakse kõigis riikides transpordiks, remondiks ja hoolduseks kohalikke partnereid ja mehaanikuid. Ka tõukerataste hoolduseks ja hoiustamiseks kasutatavates ladudes minnakse järk-järgult üle taastuvenergiale.

Igat linnas olevat tõukeratast peab mingi hetk üles korjama laadimiseks, parandamiseks või utiliseerimiseks.
Igat linnas olevat tõukeratast peab mingi hetk üles korjama laadimiseks, parandamiseks või utiliseerimiseks. Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Bolti sõitude analüüs näitas, et 9 protsenti aktiivsetest sõidujagamisteenuse kasutajatest on hakanud lühemate reiside puhul tõukeratast kasutama. Lisaks selgus, et 70 protsenti tõukerattasõitudest tehakse igapäevaselt vajalikeks käikudeks, näiteks tööle ja sealt koju sõitmiseks. Pea 40 protsenti sõitudest lõpeb ühistranspordipeatuste lähedal, mis näitab, et tõukerattaid kasutatakse esimese või viimase miili lahendusena. See aitab vähendada autode kasutamisega tekkivaid ummikuid.

Bolti rakendus ühendab endas sõidujagamisteenuse ja tõukerataste rendi. Linnades, kus on saadaval mõlemad teenused, julgustatakse rakenduse kasutajaid lühemate vahemaade puhul tõukerattaid eelistama.

Bolti mobiilirakenduses on koos nii auto- kui ka tõukerataste rendivõimalus.
Bolti mobiilirakenduses on koos nii auto- kui ka tõukerataste rendivõimalus. Foto: Sander Ilvest

«Meil on ainulaadne platvorm, mis ühendab samas rakenduses sõidujagamisteenuse ja tõukerattad. See annab meile suurepärase ülevaate sellest, kuidas inimesed transpordivalikuid teevad ja annab meile võimaluse oma kasutajaid rohelisemate valikute poole suunata,» selgitas Villig.

Bolti tõukerattaid saab praegu rentida 14 riigis ja rohkem kui 40 linnas üle Euroopa, Eestis on Bolti tõukerattad saadaval Tallinnas, Tartus ja Pärnus ning järgmisel hooajal on plaanis laieneda veel mitmesse väiksemasse linna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles