Hüvasti, viimase peal elanud Tiiu Sild!

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Hele Everaus kõneles südamlikult Ahha keskuse juhi ja looja Tiiu Silla mälestusstseremoonial.
Professor Hele Everaus kõneles südamlikult Ahha keskuse juhi ja looja Tiiu Silla mälestusstseremoonial. Foto: Sille Annuk

Teaduskeskusse Ahhaa kogunes täna pärastlõunal 16. veebruaril jäädavalt lahkunud Ahhaa juhi Tiiu Silla mälestustseremooniale mitusada inimest.

Tiiu Silla soovil juhatas südamlike, armsate ja ka naljakate pikitud mälestuskildudega järelehüüded sisse ansambel Kraftwerk.

«Tiiu ütles, mida mõtles ja tegi, mida ütles ning ta tegemised olid teda ennast otsast lõpuni täis,» rääkis Tartu Ülikooli professor Hele Everaus (pildil). «Ta teadis, et kui oled aus, siis ei eksi sa kunagi. Ta teadis sedagi, et aeg on elu ja elu on aeg.» Kui meil oleks veel üks päev Tiiuga, siis mis me teeksime, küsis Hele Everaus ja vastas: «Kuulaksin Tiiu vaimustust inimestest, keda ta väga armastas ja imetleksin ta oskust vaadata tulevikku. Küsiksin, kuidas sa leidsid tee valust rõõmuni?»

Tänan, et olid meiega, võttis oma südamliku väikse sõnavõtu kokku Tartu ülikoolis keemikuks õppinud Tiiu Silla kursusevend Indrek Ilomets. Peale tema on Tiiu Sillale lühema või pikema koos oldud aja eest tänulikud väga-väga paljud inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles