Moskvas valmistutakse virtuaalseks lennuks Marsile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Marsilt
Pilt Marsilt Foto: AP / Scanpix

Vabatahtlikud Venemaalt ja Euroopa riikidest, kes valiti osalema lendu Marsile imiteerivas 105 päeva kestvas eksperimendis, asusid Moskvas valmistuma virtuaalseks retkeks punasele planeedile.


«Täna asutas kümme vabatahtlikku teoreetilist ja praktilist ettevalmistust eksperimendis osalemiseks. Instituudi töötajad tutvustavad neile, demonstreerivad ja õpetavad kasutama katsekompleksi seadmeid ja süsteeme,» ütles Interfaxile Venemaa meditsiini- ja bioloogiaprobleemide instituudi teadur Pavel Morgunov.

Tema sõnul läbisid kõik vabatahtlikud edukalt ellujäämistreeningu Moskva lähistel Tähelinnas, õppisid metsas onni ehitama ja lõket üles tegema ning suutsid isegi püünistega jäneseid tabada.

Instituudi territooriumile on ehitatud kosmoselaeva mudel, kus märtsi lõpus algavas katses osalejail tuleb veeta kinnises ruumis 105 päeva, imiteerides lendu Marsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles