Eesti noorte olümpiaadiedu jätkus nelja pronksiga

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti õpilaste edu rahvusvahelistel olümpiaadidel jätkub – esmaspäeval Washingtonis lõppenud 44. ülemaailmsel koolinoorte keemiaolümpiaadil pälvis Eesti võistkond neli pronksmedalit.

Eestit esindasid Marylandi ülikoolis 20.-30. juulini toimunud olümpiaadil Tartu Ülikooli teaduskoolis ettevalmistuse saanud õpilased, kes kõik naasid koju medaliga.

Eesti võistkonda kuulusid tänavu Hugo Treffneri Gümnaasiumi lõpetanud Eva-Lotta Käsper, Miina Härma Gümnaasium 11. klassis õpilane Lona-Liisa Sutt, Tallinna Reaalkooli äsjane lõpetanu Taivo Pungas ja sama kooli 11. klassi õpilane Jaan Toots. Kõik Eesti võistkonna liikmed on varasemate rahvusvaheliste võistluste kogemusega.

Jaan Toots on sel hooajal võitnud juba kuldmedali nii rahvusvaheliselt bioloogia kui füüsika olümpiaadilt. Eva-Lotta Käsper kuulus Eesti esindusse bioloogiaolümpiaadil, kus ta saavutas hõbemedali ning peatselt sõidab ta lingvistikaolümpiaadile Sloveenias. Taivo Pungas ja Loona-Liisa Sutt on varem esindanud Eestit ülemaailmsel loodusteaduste olümpiaadil.

Võistkonna esindajad rahvusvahelises žüriis olid Tartu Ülikooli dotsent Uno Mäeorg ja Tartu Ülikooli teadur Anneli Kruve.

Olümpiaadil osalesid noored keemikud 72 riigist ning neile saatis tervituskirja ka USA president Barak Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles